В началото на дебата по вота на недоверие към правителството премиерът

...
В началото на дебата по вота на недоверие към правителството премиерът
Коментари Харесай

Петков: Истината е една - това правителство няма да разреши да се краде от българския избирател

В началото на дебата по вота на съмнение към държавното управление министър председателят Кирил Петков се обърна към депутатите от Има Такъв Народ. Той им сподели, че точно от тяхното решение зависи бъдещето на 7 милиона българи.

След това Петков им напомни в какво са се клели при избирането им за народни представители, в която клетва " няма нито господин Трифонов, нито господин Борисов, нито Ахмед Доган, нито госпожа Митрофанова ".

Тези му думи Тошко Йорданов и Станислав Балабанов посрещнаха иронизирайки - на крайници и с овации. 

Петков съобщи още, че тезите в проекторешението на ГЕРБ-СДС за вота на съмнение са " чудновати ". По думите му в претекстовете няма финансови причини, а единствено финансови внушения.

Той съобщи, че икономическият растеж на България за първото тримесечие е 4%, по който аршин страната е надминала даже Германия. В този смисъл той отхвърли тезата на ГЕРБ за неуспех на държавното управление във финансово-икономическата политика, както е записано в проекторешението, импортирано от някогашните ръководещи.

Премиерът Петков посочи триумфите на кабинета - дефицитът е 4,1% и не е повишен, по държавен дълг страната е на трето място в Европейски Съюз, както и че външният дълг е намалял. Той посочи и позитивната кредитна оценка на България, както и нарастването на пенсиите, на минималните заплати, както и антикризисните ограничения и обезщетенията за бизнеса. Министър-председателят регистрира и нарастването на туристите в страната - 40%, от които задграничните са се нараснали с 2,5%. 

За опазването на здравето той регистрира, че новият модел на коронавирус рецесията, поради който петата вълна не се е отразила тежко и не е прекъснала образованието.

След като посочи триумфите на кабинета в секторите стопанска система и финанси, Петков позволи, че днешният избор на съмнение е не поради резултатите на кабинета във финансово-икономическата политика, а други негови резултати. Като такива той уточни отвоюването на лабораторния пункт на границата при Капитан Андреево, прекъсването на противозаконните публични поръчки, анулацията на златните паспорти, първите стъпки за правосъдната промяна и по-конкретно предлагането Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ, проверката на спортните парцели, действителната диверсификация на съветския газ, началото на следствието на Турски поток.

" Истината е една. Това държавно управление няма да позволи да се краде от българския гласоподавател. Заради това на следващия ден ще би трябвало да вземете исторически избор ", заключи Петков, съгласно който точно поради тази " истина " се е стигнало до вота на съмнение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР